Ce alimente se consuma in romania

Tot mai multa lume vorbeste despre faptul ca romanii incep sa foloseasca mai cu cap E-Commerce-ul si ECOmerce-ul. Adica sa foloseasca internetul pentru a-si cumpara mancaruri eco. Gresit. Studiile au relevat faptul ca romanii inca prefera alimentele traditionale bogate in calorii si carbohidrati precum sarmalele, gratarele si micii fara sa aiba nici cel mai mic interes fata de implicatiile acestora pentru sanatate.

Intr-adevar, existe destui tineri care incearca sa se ralieze la curentele "bio" din strainatate si sa lucreze putin la obiceiurile lor alimentare, dar numarul lor este inca destul de mic ca sa fie luat in considerare.


Astfel, dintr-un sondaj realizat de catre GFK, a reiesit faptul ca majoritatea romanilor sunt carnivori, adica isi cheltuiesc cea mai mare parte din bugetul alocat hranii pentru carne (27%). Urmeaza apoi oamenii care cumpara legume (20%), iar pe locul trei se pozitioneaza mezelurile, cu un procet de 16%.

Cu alte cuvinte, cei mai multi romani cumpara carne, legume si carne. Nici nu ar trebui sa ne surprinda avand in vedere educatia pe care o primim cu totii de la parinti si care inca de la o varsta frageda incearca sa ne convinga prin orice mijloace sa mancam carne, mai ales in cazul baietilor.



In concluzie, cu toate ca la nivel global obiceiurile alimentare se schimba destul de rapid, la noi in Romania, "romanu-i tot roman". Nu spunem neaparat ca ar fi un lucru rau, ci mai degraba vrem sa subliniem faptul ca ar trebui facute mai multe studii pe acest subiect si, eventual, ar trebui implementate mai multe programe de educatie alimentara. Nu de alta, dar tare mi-e teama ca majoritatea romanilor mananca anumite lucruri doar pentru ca nu le-a spus nimeni ca pot la fel de bine manca si altceva. E bine sa fii informat, oricum.



Voi ce parere aveti despre acest subiect?